Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Zo kies je de perfecte kunsthaag voor jouw woonstijl

Bij het inrichten van je woning wil je natuurlijk een sfeer creëren die helemaal bij jou past. Een kunsthaag kan daarbij een verrassende en stijlvolle toevoeging zijn, zowel voor binnen als buiten. Maar hoe kies je de perfecte kunsthaag die aansluit bij jouw woonstijl? In dit artikel helpen we je met het kiezen van de juiste soort kunsthaag.

Waarom een kunsthaag?

Allereerst, waarom zou je een kunsthaag kopen? Een kunsthaag biedt een aantal voordelen. Zo heb je geen omkijken naar onderhoud. In tegenstelling tot echte planten hoef je een kunsthaag niet te snoeien, water te geven of te bemesten. Daarnaast zijn de hagen UV-bestendig, wat betekent dat ze zelfs na jaren in de zon hun frisse groene kleur behouden. Of je nu een moderne stadswoning hebt of een landelijke villa, er is altijd een kunsthaag die bij jouw stijl past​.

Modern en minimalistisch

Als je van een strakke, moderne inrichting houdt, past een kunsthaag met een eenvoudige, uniforme uitstraling hier perfect bij. Denk bijvoorbeeld aan de Buxus kunsthaag of de Conifeer Japanse Cipres, die met hun nette, groene bladeren zorgen voor een rustige en verzorgde look. Deze hagen zijn strak in vorm en kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. Plaats ze bijvoorbeeld als roomdivider in een open ruimte, of gebruik ze om je balkon wat meer privacy te geven​.

Landelijk en natuurlijk

Voor een meer landelijke of boho woonstijl is een wat wildere, natuurlijk ogende haag een betere optie. Kies dan voor een Hedera klimop kunsthaag, die met zijn variatie in bladeren een speelse en natuurlijke uitstraling heeft. Deze hagen passen heel goed bij houten meubels en natuurlijke materialen. Wil je echt opvallen? Overweeg dan een moswand voor een unieke, groene muur in je woonkamer of tuin​.

Klassiek en elegant

Als je woning klassiek en stijlvol is ingericht, dan wil je natuurlijk dat je kunsthaag dezelfde uitstraling heeft. Een Red Robin kunsthaag met zijn dieprode puntbladeren voegt een vleugje luxe en kleur toe aan je inrichting. Deze haag past perfect bij sierlijke meubels en rijke stoffen. Plaats de haag bijvoorbeeld langs je tuinpad of als accentmuur in je eetkamer om een vleugje elegantie toe te voegen.

Binnen én buiten

Een van de grootste voordelen van een kunsthaag is dat je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Binnen zorgt het voor een stukje groen zonder het gedoe van echte planten die je moet verzorgen. Buiten is een kunsthaag ideaal om je tuin, terras of balkon af te schermen. Kunsthagen zijn bestand tegen verschillende weersinvloeden, van felle zon tot regenbuien, zonder dat ze hun kleur verliezen.

Eenvoudig te monteren

Het plaatsen van een kunsthaag is eenvoudiger dan je misschien denkt. De hagen komen vaak in panelen van 50×50 cm, die je eenvoudig aan elkaar kunt koppelen tot het gewenste formaat. Of het nu om een grote muur gaat of een klein hoekje, je kunt de panelen op maat knippen om precies de look te creëren die jij voor ogen hebt.

De finishing touch voor jouw woning

Of je nu voor een strakke, natuurlijke of klassieke woonstijl gaat, met een kunsthaag voeg je altijd een vleugje groen en stijl toe. Kies een haag die past bij jouw stijl en transformeer je binnen- of buitenruimte in een oase van rust en schoonheid. Kijk op www.kunsthaagvoordeel.nl voor een breed scala aan kunsthagen die beschikbaar zijn, van klimop tot moswanden, er is voor elke smaak en elke ruimte een perfecte match. Tijd om jouw woonstijl compleet te maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *