Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Voorstelling mee met de dierenambulance

Voor de groepen 3 en 4 waren er op maandag 7 oktober twee voorstellingen waar zo ‘n 180 leerlingen aanwezig waren. Deze voorstelling werd opgevoerd door Maria Marbus en Peter Boven.

Zij spelen Wesley en Inaya, twee vrijwilligers bij de dierenambulance. Over de avonturen die zij op de ambulance beleven hebben ze een toneelstuk gemaakt. Inaya is namelijk ook actrice en Wesley vindt Inaya heel aardig dus daarom speelt hij graag mee in de voorstelling. Maar hij vindt dat wel spannend… toneelspelen. Zij redden o.a. een vleermuis uit een lift en een zwaan van de snelweg en de groep kinderen was over het algemeen muisstil.

De voorstelling is gemaakt naar het gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak. Zij is twee jaar lang als vrijwilliger meegegaan op de dierenambulance en heeft de avonturen die ze daar beleefde verwerkt in dit boek. Alle verhalen en dus ook alle scènes in deze voorstelling zijn waargebeurd. Na de voorstelling was er gelegenheid om vragen te stellen aan de acteurs en de leerkrachten hadden voldoende informatie gekregen om in de klas het toneelstuk uitvoerig te bespreken.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *