Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Marco Helsloot bereikt de top

Volendammer verovert Michelinster

,,Toen ik, als spijbelende LTS-leerling, op televisie zag hoe de Belgische driesterrenchef Peter Goossens een patatje stoofvlees omtoverde tot iets ongelofelijks, zei ik tegen mijn broer Robert: ‘Ik word kok.’ We konden er allebei om lachen, maar ik ben blij dat ik het toch heb doorgezet,” blikt Marco Helsloot (31) terug. Vorige week kreeg de Volendammer als chef-kok van Restaurant Merlet zijn eerste Michelinster. Een droom die werkelijkheid werd, na jarenlang álles aan de kant te hebben gezet voor zijn doel. Marco is trots, dolblij, maar blijft bovenal bescheiden. In een uitgebreid interview vertelt de kersverse sterrenchef over zijn culinaire reis en de weg naar de top.

Foto’s: Hans Bakker & Rick Strooper.

 

Lees het complete artikel in de NIVO van woensdag 16 oktober.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *