Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Volendam pakt volle winst in mistige slotfase

De ontknoping van Cambuur Leeuwarden-FC Volendam was letterlijk in nevelen gehuld, maar dat weerhield matchwinner Brandley Kuwas er niet van om met scherp te schieten en de winnende 1-2 aan te tekenen. Voor de winst was het niet nodig om echt te overtuigen, iets dat de club dan ook niet deed. Toch was het voor de ranglijst wel een belangrijke zege; Volendam klimt daardoor richting de subtop.

Door Laurens Tol – Foto’s Fred Rotgans

De score werd geopend door Robert Mühren. Dat gebeurde na een pass van Bilal Ould-Chikh, waarna de aanvaller twee man uitspeelde en laag in de rechterhoek schoot. De voormalig Cambuur-topscorer juichte – uit respect voor zijn vroegere werkgever – nauwelijks.

In de eerste helft was het de thuisclub die voornamelijk de bal had, maar deed daar weinig mee. Bij het ingaan van de rust werd die dan ook getrakteerd op een fluitconcert voor het matige vertoonde spel. Volendam creëerde door af te wachten aanzienlijk meer kansen.

Aan het begin van de tweede helft maakte Gladwin Curiel een lichte overtreding in het zestienmetergebied, die de scheidsrechter als zwaar genoeg voor een strafschop beoordeelde. Michael de Leeuw mocht aanleggen, en benutte deze kans met verve: hij schoot hem in de linkerkruising van het doel. Beide teams stonden weer op gelijke hoogte.

Met nog ongeveer tien minuten te spelen betrok een dichte mistbank het nieuwe stadion van Cambuur Leeuwarden; gediscussieerd werd of de wedstrijd zo nog wel uitgespeeld kon worden. Door ging het duel toch, al was er voor de kijkers weinig meer gedetailleerd waar te nemen. Het was dan ook letterlijk in nevelen gehuld wie er in blessuretijd scoorde voor FC Volendam. Nadat de dampen enigszins opgetrokken waren, bleek het om Brandley Kuwas te gaan; zijn eerste goal sinds zijn rentree voor de club. Wederom op aangeven van Ould-Chikh. De winst kon de gasten nu niet meer ontgaan: het bleef bij 1-2.