Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Volendam beleeft makkelijke avond tegen Eindhoven

FC Volendam hoefde slechts in de beginfase te vlammen om Eindhoven over de knie te leggen. Daarna kon het de wedstrijd relatief rustig uitspelen. De tegenstander kon weinig tegenover het dominante spel van de thuisclub zetten; die speelde bij vlagen waarschijnlijk zijn beste voetbal van het seizoen tot nu toe. Defensief kwam de FC eveneens beter voor de dag, er werd op dat gebied minder weggegeven. Daarbij liet de Volendamse inbreng zich gelden: Alex Plat en Henk Veerman scoorden, Robert Mühren tekende voor een assist.

Tekst: Laurens Tol | Foto: Fred Rotgans

Volendam zette de goede lijn van de vorige duels in de beginfase door. Al in de eerste minuten kopte Xavier Mbuyamba mooi binnen uit een voorzet: 1-0 voor de FC. In de eerste fase domineerde de thuisclub op een manier zoals het daar lang niet van gezien is in het Kras Stadion. Eindhoven kwam nauwelijks aan de bal. Dat resulteerde in de 13e minuut in een 2-0 van Alex Plat; die schoot binnen van enige afstand. Nauwelijks een minuut daarna was het Eindhoven dat iets terug deed. Het gaf de bal diep op Sven Simons, die weinig te duchten had van Deron Payne, die daar niet vrijuit ging. Simons kon daardoor de 2-1 aantekenen.

Volendam liet de tegenstander daarna verder terug in de wedstrijd komen. Het felle drukzetten  van de eerste fase werd vaker achterwege gelaten. In de 23ste minuut moest Kayne van Oevelen knap redden om de gelijkmaker te voorkomen; een logisch gevolg van het veranderde wedstrijdbeeld. Toch bleef Volendam wel de bovenliggende partij, waardoor het soms ook voor het doel van de tegenstander verscheen. Een van die acties begon in de 26ste minuut, toen Robert Mühren een fraaie pass gaf op de diepgaande Henk Veerman, die koel en onberispelijk binnenschoot: 3-1. Een mooi uitgespeelde aanval van de thuisclub.

Daarna werd de wedstrijd ‘doodgemaakt’ en werd er aan beide kanten weinig meer gecreëerd tot vlak voor rust. Op slag van rust miste Volendam nog een grote kans om uit te lopen, waardoor het bleef bij 3-1.

De tweede helft ging voorzichtig van start. In de 54ste minuut creëerde Volendam zijn tweede mogelijkheid na rust. Mühren gaf de bal op Deron Payne, die raak kopte: 4-1. In principe mocht Volendam deze voorsprong niet meer uit handen geven.

De thuisclub had nog mogelijkheden om verder aan het doelsaldo te werken, maar maakte daar geen gebruik van. Aan het eind van het duel kon Rick Kruys wat bankzitters de kans geven om zich te tonen. Het bleef bij 4-1.