Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Uit de Nieuw-Volendam van 25 jaar geleden: Woensdag, 1999, week 41

Petrus in de ban van Japan

Eens in de 2 jaar wordt op de Petrusschool een groot schoolproject gehouden waaraan alle groepen deelnemen. De opbrengst is dan bestemd voor het adoptiekind van de school. Twee jaar terug was het thema “Beroepen” en nu werd gekozen voor Japan. Dit project werd gekozen omdat volgend jaar de relatie tussen Japan en Nederland 400 jaar bestaat. Overal in ons land wordt dit gevierd. Op 19 april 1600 bereikte het Nederlandse schip “De Liefde” Japan. Gedurende 2 eeuwen was ons land het enige westerse land met een vertegenwoordiging in Japan. De betrekkingen tussen het Oosterse land en Holland zijn altijd bijzonder hecht geweest. En daarop werd ingesprongen door de Petrusschool.

Jack Veerman en het gevoel van overleven

“Luister eens, dit kan iets voor Jan Smit worden.” Vanuit de handtape-recorder klinkt een gitaarmelodietje en een neuriënde BZN-drummer en songwriter. “En dit.” Een gitaar klinkt met daartussen het ‘brabbelFrans’ van Jan Keizer. Bestemd voor zijn solo-cd. “Op deze mannier ben ik veel voor mezelf bezig, net als Jan Keizer, Dick Plat en Jan Tuyp voor zichzelf bezig zijn om nieuwe ideeën op te doen. Inmiddels prikken we er zo doorheen en weten we wat er van zo’n melodie kan worden gemaakt. Aan de arrangeurs, Hans Hollestelle of Paul Natten, leggen we dan voor welke instrumenten we erbij en hoe we die graag willen horen klinken. Voor de arrangeur die er mee aan de slag gaat is de melodie geheel nieuwe. Zo’n arrangeur geven we dan ook de ruimte om zelf ook nieuwe ideeën erbij op te doen. Dan komen ze regelmatig met leuke vondsten.”

Er wordt wat afgebouwd in Volendam

Vrijdagmiddag om half 5 kreeg de redactie van de Nivo een telefoontje met de mededeling: “Jullie moeten nu eens een kijkje gaan nemen op de Boonacker, want daar staan twee hoge hijskranen in de straat:. Op de Blokgouw 8 aangekomen, stonden de kranen van Klaas Tol en Mick reeds in volle vaart. Nico Buys (Mick) had zijn splinternieuwe hijskraan in gebruik, en vanuit de cabine, die op zo’n 15 meter hoogte zit, en zelfs kan stijgen tot 28 meter, hadden we een fraai uitzicht over de nieuwe wijk en de bouwactiviteiten

Auto vloog spontaan in brand

Woensdagmiddag omstreeks 14.15 uur stond een zowat nieuwe personenauto, bestuurd door een man uit Zaandam, voor het stoplicht te wachten op de kruising N247/Egbert Snijderplein te Edam. Er kwam opeens rook onder de motorkap vandaan. In korte tijd stond de motor geheel in lichterlaaie. De gelarmeerde vrijwillige brandweer van Edam was snel ter plaats om het vuur te blussen. Met de brandspuit was men het vuur snel meester. De schade aan de auto was bijzonder groot en deze kan als total loss beschouwd worden. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. De stand op de kilometerteller van de groene personenauto stond nog maar op 500.

De Boonacker-boys

Steeds kinderrijker wordt de Blokgouw 8. Op de foto de “Boonacker-boys”. Ze hadden vrijdagmiddag een hoop actie in de buurt, want er stonden twee grote kranen, die beton over de woningen tilden voor de aanbouwtjes. In Volendam blijft men bouwen. Dat blijkt ook hier maar weer.

Slapende Abraham in de tuin voor Jaap Verhoeven

Afgelopen woensdag vierde Jaap Verhoeven, die woont in de Jan Sluiterstraat 65, zijn 50-ste verjaardag. Zijn vrouw Lida Verhoeven-Kwakman en dochter hadden een leuke verrassing voor de halve eeuwling in petto. Op de voorstraat werd een bank geplaatst, waarop een Abrhampop kwam te liggen, die zijn middagdutje deed. En uit de slaapkamer boven klonk uit  de geluidsinstallatie het geluid van een snurkende man.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *