Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Gefocuste Debbie Bont geniet bij thuisdebuut als coach

Ze speelde met Oranje in grote handbalhallen- en stadions, tijdens EK’s, de Olympische Spelen, ze werd wereldkampioen en kwam ook uit voor clubs in Denemarken, Frankrijk en Duitsland. Zaterdag debuteerde Debbie Bont als coach in eigen dorp, waar het ooit begon. En ze boekte met Garage Kil/Volendam de tweede overwinning in de eredivisie: 31-24 tegen Kwiek.

Zo kleefden er meer bijzonderheden aan de wedstrijd van zaterdagavond in De Opperdam, want bij Kwiek is Peter Portengen momenteel de hoofdtrainer. Hij had Bont onder zijn hoede toen zij in Nederland bij landskampioen Dalfsen speelde en ook als assistent-bondscoach. Maar Portengen was ook een succesvol trainer bij de mannen van HV KRAS/Volendam en gaf toen leiding aan Dirk Tuip en Jeroen Weber, die tegenwoordig naast Bont als assistent- en keeperstrainer op de bank zitten bij de Volendamse vrouwen.

Of ze gespannen was voor haar thuisdebuut? ,,Ik was nu zo gefocust op het handbalgedeelte, hoe we zouden gaan spelen, dat ik vooral daar mee bezig was. En dat we goed begonnen en meteen afstand namen, haalde het beetje spanning dat er was wel weg. We waren goed voorbereid. Tijdens de voorbereiding hebben we tegen Kwiek geoefend. Toen had ik voorafgaand nog wel zoiets van ‘als het maar wel goed gaat tegen mijn oude trainer’”, glimlachte Bont. ,,Dat was één van de eerste wedstrijden, dus dan heb je nog geen ervaring met wedstrijdcoaching. Dat zijn er inmiddels meer geworden en ik train de meiden ook vier keer per week, dus je leert elkaar beter kennen en ik weet inmiddels wie ik waar neer kan zetten.”

Zie de NIVO van woensdag voor het hele verhaal.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *