Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

FC Volendam klopt koploper in doelpuntrijke wedstrijd

Het moest er twee keer voor van een achterstand terugkomen, maar dat lukte: FC Volendam won dinsdagavond met 3-2 van periodekampioen FC Den Bosch. De thuisclub had het zichzelf veel makkelijker kunnen maken door de tegengoals minder makkelijk weg te geven. Gelukkig was de eigen doelpuntenproductie voldoende op stoom om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Dat dankte de club voor de tweede keer op rij aan een ervaren invaller: ditmaal Elvis Manu.

Door: Laurens Tol – Foto: Fred Rotgans

Het was FC Den Bosch dat op kinderlijk eenvoudige wijze de 0-1 maakte; Byron Burgering tikte die binnen. Volendam leek fel te beginnen, maar liep dus al vroeg tegen een achterstand aan. De club deed snel iets terug, want nauwelijks twee minuten later scoorde Brandley Kuwas de gelijkmaker. De tegenstander gaf hem daartoe alle ruimte. Zo begon het duel enerverend.

In wat volgde was Volendam de bovenliggende partij, waardoor Den Bosch onvoldoende in zijn spel kon komen. Bilal Ould-Chikh creëerde regelmatig gevaar, maar haalde daar te weinig rendement uit, soms tot irritatie van enkele medespelers. Door lang de bal aan zijn voet te houden, haalde hij de vaart uit het spel van zijn ploeg.

Rond de 30ste minuut was het Den Bosch dat meer de bal had. Dat team combineerde niet eens flitsend, maar maakte wederom op bijzonder eenvoudige wijze een goal: 1-2. Het toonde andermaal de defensieve kwetsbaarheid van Volendam. Als het dit seizoen echt hoge ogen wil gooien, dan zal die moeten worden verminderd. Daarna bleven de Brabanders het betere van het spel houden. De thuisclub creëerde nog een grote kans met Robert Mühren in de hoofdrol, toch werd de ruststand 1-2.

Volendam begon na de pauze gelijk met twee aanzienlijke mogelijkheden. De inzet leek duidelijk: er moeten goals gaan vallen in het tweede bedrijf. Kort daarop volgde een nog grotere kans via een vrije trap van Ould-Chikh, maar wederom zonder resultaat. De druk op Den Bosch nam toe. Wat al een tijdje in de lucht hing gebeurde: Xavier Mbuyamba schoot mooi van afstand raak: 2-2.

Het thuispubliek ging nog meer achter zijn ploeg staan, Den Bosch kwam niet meer in het spel voor. Toch liet Volendam rond de 65ste minuut de teugels weer wat vieren, waardoor de Brabanders wat vaker de bal kregen.

Volendam kreeg daarna wel weer wat aardige kansen om op voorsprong te komen. Het was dan ook geheel verdiend dat nieuwe aanwinst Elvis Manu de 3-2 maakte in de 85ste minuut. Volendam had de achterstand knap omgebogen in zijn voordeel.