Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Burgemeestersontbijt voor groep 8 van ‘t Kofschip

Het Burgemeestersontbijt wordt steeds populairder en dat moet ook want het blijft belangrijk dat juist een burgemeester in een ontspannen sfeer bij zijn jongste burgers benadrukt hoe goed gezond ontbijten voor kinderen is. Landelijk deden er vorig jaar al 274 gemeentes mee met het Burgemeestersontbijt en dat aantal stijgt gestaag!

Afgelopen woensdagochtend 9 oktober vond het Nationale Burgemeesters ontbijt plaats in de grote vergaderkamer van de gemeentelijke locatie De Deimpt. Eenentwintig leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Kofschip waren uitgenodigd om samen met burgemeester Lieke Sievers en wethouder Vincent Tuijp (Samenleving) te genieten van een gezond ontbijt.

Na een warm welkom konden de kinderen genieten van volkorenbrood, bolletjes en mueslibollen, alsook gezond beleg, yoghurt met gezonde cruesli en verschillende soorten fruit en groente aangeboden door de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt. Op de vraag van de burgemeester wie er ’s ochtends ontbijt werden gelukkig alle vingers opgestoken. “Eten is als benzine voor een auto, zonder brandstof rijdt een auto niet en ook ons lichaam heeft brandstof nodig”, aldus burgemeester Lieke Sievers.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *