Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Volendam recht rug in Arnhem

FC Volendam heeft de draad van het winnen weer opgepakt. Vrijdagavond werd het tegen Vitesse in Arnhem 1-2. Daardoor stoomt de club op in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Robert Mühren en Xavier Mbuyamba tekenden voor de twee fraaie goals aan Volendam-kant. Vitesse deed nog iets terug met zijn goal, maar de in de eerste helft al gemaakte voorsprong bleek genoeg voor de ploeg van trainer Rick Kruys.

Tekst Laurens Tol – Foto’s Fred Rotgans

In de eerste helft werd bij Volendam al een goal afgekeurd wegens buitenspel. Daarna werd Vitesse meermaals gevaarlijk, maar wist daarbij geen doel te treffen. Die eer was bij het naderen van de rust wel aan de gasten besteed: Xavier Mbuyamba schoot de bal na een corner binnen in de rechterbovenhoek.

Even later trapte doelman Kayne van Oevelen – die was verkozen boven Barry Lauwers – de bal ver uit. Die kwam terecht bij Henk Veerman, die hem verlengde naar Robert Mühren, die onberispelijk binnenschoot: 0-2. Zijn honderdste goal alweer voor de club. Een luxe voorsprong voor Volendam, zo pal voor de pauze.

In het tweede bedrijf was het nog Miliano Jonathans die uit een individuele actie de 1-2 maakte namens Vitesse, maar meer dan een aansluitingstreffer bleek dit niet te zijn. Volendam hield stand en ging naar huis met de drie punten.