Vandaag zijn we gesloten.

Marco Helsloot benoemd tot Chef de Cuisine Restaurant Merlet in Schoorl

Het met een Michelinster bekroonde Restaurant Merlet in Schoorl kondigt vol trots de benoeming aan van Marco Helsloot (30 jaar) als de nieuwe Chef de Cuisine, met ingang van 1 februari 2024. De Volendammer brengt een rijke culinaire ervaring met zich mee.

n

 

Helsloots gastronomische reis begon 10 jaar geleden bij Restaurant Merlet, na zijn eerste sterrenervaring bij Duin en Kruidberg. Tot 2019 heeft Marco bij Merlet gewerkt en eindigde als sous-chef van Jonathan Zandbergen. Marco Helsloot heeft een substantiële bijdrage geleverd aan het succes van het restaurant. Na zijn periode bij Merlet verbreedde Marco zijn horizon als souschef in gerenommeerde tweesterrenrestaurants, waaronder het bekende “Het Nonnetje” in Harderwijk en “212” in Amsterdam.

 

Naast zijn indrukwekkende staat van dienst is Marco ook de trotse winnaar van prestigieuze kookwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts, het Zilveren Koksmes, nationaal kampioen jonge koks 2017, en de overwinning in de culinaire wedstrijd “Slag op de Schelde”.

 

Marco komt niet alleen met een schat aan ervaring, maar ook met frisse ideeën voor een nieuw, opwindend menu. Ingrediënten als kreeft, carabineiro, paling, wagyu, ree en tarbot zullen de hoofdrol spelen in zijn culinaire creaties. Restaurant Merlet zal zowel een vast menu als een verrassend vegetarisch menu aanbieden, waardoor gasten kunnen genieten van een diverse en hoogstaande culinaire ervaring. Voor liefhebbers van à la carte dineren blijft deze optie uiteraard ook beschikbaar.

 

Met enthousiasme kijkt Marco uit naar zijn nieuwe rol bij Merlet en is vastbesloten om bij te dragen aan een succesvolle voortzetting en start van het jubileumjaar, waarin Restaurant Merlet trots 40 jaar bestaat. De visie en passie van Marco voor koken, gecombineerd met zijn liefde voor samenwerking in de keuken, zullen ongetwijfeld bijdragen aan de voortdurende culinaire excellentie van Merlet. Restaurant Merlet verwelkomt Marco Helsloot als de nieuwe smaakmaker van hun keuken.