Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Uit de Nieuw-Volendam van 25 jaar geleden: Woensdag, 1999, week 43

Volop activiteiten voor de jeugd in het Volendams Museum tijdens de herfstvakantie

Voor het derde achtereenvolgende jaar worden in het Volendams Museum tijdens de herfstvakantie activiteiten georganiseerd voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. De zo succesvolle ‘Kinderweek’ ging afgelopen maandag van start, en het was meteen gezellig druk in het museum. O.l.v. beheerster Yoka van Brakel zijn weer talloze onderwetse spelletjes en activiteiten op het programma gezet. De kinderweek duurt van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober a.s. Voor slechts 1 piek mogen de kinderen meedoen aan alle activiteiten; wanneer de ouders meekomen betalen die de normale entreeprijs. Ook talloze ouders (vooral moeders) komen mee, die zelf ook een handje meehelpen; en dat vinden de medewerkers en medewerksters van het museum best leuk, want het belooft weer een drukke week te worden, mede door het mindere weer buiten.

Kinderen van het Anton Deenplein vragen aan wethouder Nelly Veerman-Tol om een klimrek op hun plantsoentje

Geregeld ontvangt wethouder Nelly Veerman-Tol (VD’80) delegaties in het standskantoor voor besprekingen. En dat zijn dan meestal grote mensen. Dinsdagmiddag kreeg de wethoudster echter 10 kinderen van het Anton Deenplein op bezoek. Chef-Kabinet Cor Kwakman, had ‘s morgens gevraagd aan Nelly of zij ‘s middags deze jeugdige delegatie wilde ontvangen in de burgemeesterskamer, en daar was ook zijn dochter bij. De kinderen hadden namelijk een verzoek: Ze willen een nieuw klimrek op hun plein. De wethoudster was gaarne bereid om de jongedames te ontvangen. Ze kregen eerst een glaasje fris geserveerd door gemeentebode Klaas Veerman.

Jan Veerman‭ (‬Knep‭) ‬gaat in de VUT

Afgelopen vrijdag was de laatste werkdag voor Jan Veerman (Knep). Binnenkort wordt hij 61 jaar en maakt gebruik van de VUT-regeling. Vanaf z’n 26e heeft Jan in de “beton” gezeten. Eerst als koppensneller en in 1973 begon hij samen met Jan Tol (Bet) het betonboringsbedrijf Veertol BV.

Lasbo Installatiegroep en Deen zijn samen één

Lasbo Installatiegroep, gevestigd aan de Purmerweg 33A te Purmerend, heeft sinds enige tijd het installatiebedrijf van de Gebr. Deen overgenomen. Deze overname is vrij vlekkeloos verlopen. Directeur Tijs Post is bijzonder blij dat alles prima gegaan is: “We hebben er een hele collegiale groep bij gekregen. De onderlinge verstandhouding is uitstekend. En we kunnen nu met recht spreken van Lasbo & Deen zijn samen één”. In totaal werken er bij Lasbo Installatiegroep zo’n 90 medewerkers.

Lasbo Installatiegroep maakt wáár wat ze steeds roepen: Het is het eerste échte totaal-installatiebedrijf dat volledig inspeelt op wat de markt vraagt. “Wij bouwen schouder aan schouder met de aannemers het project, en hebben de vakkennis in huis”, vertelt Tijs Post.


Expositie van Jaap de Wit bij Hotel-Restaurant-Café Van den Hogen

Dinsdagavond 19 oktober werd de expositie van de Volendammer kunstenaar Jaap de Wit geopend in Hotel-Restaurant-Café Van den Hogen aan de Haven 106. Er zijn 15 schilderijen te zien van de bekende schilder, die momenteel veel succes heeft in Frankrijk. Vorig jaar exposeerde Jaap de Wit ook met succes in het restaurant aan de Haven, vandaar dat Paulus van den Hogen aan hem vroeg om ook dit jaar weer een expositie te houden in het vermaarde restaurant.

Kok van de maand‭: ‬Frans Steenbeek van‭ ‬‘de Lutine’

Frans Steenbeek is al 20 jaar werkzaam in de keuken van Restaurant-Hotel “de Lutine” aan de Haven. Alle gerechten kan hij op bijzonder smaakvolle wijze bereiden. Steeds presenteert hij weer nieuwe gerechten op de al bijzonder uitgebreide menukaart van het restaurant. Heel leuk vindt Frans het om nieuwe dingen te ontdekken en laten proeven. Eerst buiten de kaart om, en daarna komen deze gerechten op de menukaart.

Alle gerechten worden bij “de Lutine” zelf gemaakt. “We hebben hier een restaurant waar je gewoon lekker kan eten in een gemoedelijke sfeer. We hebben een goede keuken, en dat weten de mensen steeds meer te waarderen. Uit de hele regio komen de gasten steeds terug. We krijgen ook veel complimenten over het enorm gevarieerde aanbod en de verfijnde smaak. Steeds meer mensen (en ook Volendammers) weten de weg naar ons restaurant te vinden.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *