Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Hartverwarmend: FC Volendam en Hekside scharen zich achter mishandelde Ryan

Daags na de publicatie van het artikel ‘Ryan (16) gepest en mishandeld: ,,Mijn hart is gebroken”’ in de NIVO, werd de tiener met een licht verstandelijke beperking op een hartverwarmende manier verrast. In het bewuste artikel had zijn moeder, Nelly Schilder-Theunis, het aangrijpende verhaal gedeeld over hoe haar zoon zonder aanleiding werd aangevallen en in zijn gezicht werd geslagen.

 

Het verhaal raakte veel mensen in de Volendamse gemeenschap, waaronder enkele prominente figuren uit de lokale voetbalwereld. Zij hoorden dat Ryan een grote fan is van FC Volendam en besloten hem in het zonnetje te zetten.

Op woensdag stond FC Volendam-spits Henk Veerman en commercieel directeur Jan-Bas Veltman aan de deur met een gesigneerd wedstrijdshirt. Hoewel Ryan op dat moment helaas niet thuis was, namen zijn ouders het shirt met enthousiasme in ontvangst. Een dag later klopten de Henk de Boer en Maik Offerman namens de Hekside en de Supportersvereniging FCVD aan met een indrukwekkend merchandisepakket. Ryan is nu niet alleen gehuld in de kleuren van zijn favoriete club, maar hij is ook officieel vriend van de Hekside. Wie het nog in zijn hoofd haalt Ryan lastig te vallen, zal wel twee keer nadenken: diegene krijgt de Hekside namelijk op de koffie…

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *