Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Is het slecht voor je om met bh te slapen?

Er is al veel over gezegd en geschreven: moet je wel of niet met een bh aan slapen? De laatste jaren zijn er steeds meer vrouwen in de media geweest, die zich ervoor inzetten dat je je borsten vaker de vrije ruimte geeft. Slapen met een bh zou helemaal uit den boze zijn. Maar experts zijn erover verdeeld. Sterker nog: of je beter wel of niet met een bh aan kan slapen, hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

Wel of niet met BH aan slapen?

Volgens gezondheidsspecialisten is het niet verkeerd om met een bh te slapen. Het is niet slecht voor je. Maar het is ook niet gezonder dan slapen zonder bh. Of je wel of niet met een bh wil slapen, is vooral afhankelijk van wat je zelf wil. Zo heeft het slapen met een bh verschillende voordelen, zeker als je grote borsten hebt. Maar het kan ook nadelen hebben, omdat het leidt tot meer zweten en minder comfortabel voelt.

Voordelen met BH slapen

Heb je grote borsten? Dan is het prettig om deze zowel overdag als ’s nachts te ondersteunen. Slaap je dus met een bh aan, dan zullen je borsten minder bewegen. Daardoor heb je uiteindelijk minder last van je rug als je wakker wordt. Word je wakker met pijn in je rug of in je nek, dan kan een goede bh tijdens het slapen wonderen doen. Kies voor een goed aansluitende bh. Zo vind je op https://www.netlingerie.nl een overzicht van het grote aanbod aan verschillende merken bh’s.

Bovendien kan het dragen van een bh ook helpen om hormoonklachten te verlichten. Zeker als je ongesteld moet worden, kunnen je borsten gevoeliger worden. Je kunt op die dagen beter wel met een bh aan slapen. Bovendien kan het ook helpen om hangende borsten te voorkomen. Wil je dus een stevigere borstomvang, dan doe je er goed aan vaker met een bh te slapen.

Nadelen met BH slapen

Toch zijn er ook experts die wijzen op de nadelen van met een bh aan slapen. Ten eerste is een bh zo ontworpen, dan het strak om de borst zit. Als je gaat liggen, kan die strakheid ervoor zorgen dat de band van de bh naar het midden van je borst verschuift. Daardoor kan je ribbenkast niet goed uitzitten en kan dit ten koste gaan van je ademhaling. Daardoor slaap je minder goed en word je minder uitgeslapen wakker. Een nachtje zonder bh slapen kan dan zeker het uitproberen waard zijn.

Bovendien kan het ook zijn dat het niet comfortabel slaapt. Voor veel mensen is slapen zonder bh veel prettiger. Vind je het niet fijn om ’s nachts een bh te dragen, dan kun je het beter niet doen. Het hangt maar net af van je eigen persoonlijke voorkeur.

Ten slotte is er nog een andere reden om toch niet met een bh te gaan slapen. Het ondergoed kan namelijk behoorlijk zweterig aanvoelen, zeker in de warme zomermaanden. Als het zweet niet weg kan, kun je daardoor een vervelende lichaamsgeur ontwikkelen, maar ook een geïrriteerde huid krijgen of last hebben van schimmelgroei.

Slaap je met een bh aan en heb je last van klamme borsten, dan kun je eens proberen zonder bh te slapen. Heb je liever wel ondersteuning, dan kun je ook kiezen voor een speciale slaap-bh van katoen. Dit zorgt voor betere ventilatie. Het komt er dus op neer dat je zelf mag weten of je wel of niet met een bh aan wil slapen. Ben je niet anders gewend, dan hoef je niks aan te passen. Maar wil je het liever niet, dan is daar ook niets schadelijks aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *