Vandaag zijn we gesloten.

Je ogen uitkijken tijdens kunstkijken

Voor de 22e keer op rij stond Kunstkijken in Volendam op de culturele agenda. Wat klein begon maar vooral ambitieus was, is het evenement meegegroeid met zijn tijd en in omvang. Vooral de laatste jaren is het niveau van de getoonde kunst aanzienlijk gestegen, en ook het evenement zelf heeft meer vorm gekregen door onder andere meer locaties.

Ook dit jaar was er weer meer dan genoeg te bewonderen. De opening vond plaats op zaterdag om 10.00 uur in PX, waar Jaap Bond, Tiny Hoogland en wethouder Vincent Tuijp het woord namen om de aanwezigen toe te spreken. Na het openen van de kunstroute door de onthulling van een uniek werk van ‘de Krun’ konden bezoekers een route afleggen langs de kunstenaars en hun werken.

Op zondag vond er weer een veiling plaats van unieke stukken, met onder andere werk van Jan Tuijp (Pet), Jan Stuijt, Jannig Kwakman, het openingsstuk van Jan Schilder (de Krun) en een pentekening van Willy Sluiters (aangeboden door de familie Schilder). De veiling werd geleid door Cees de Wit, die de veilinghamer in vertrouwde handen had.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *