Vandaag geopend: 08.00 - 10.00

Uit de Nieuw-Volendam van 25 jaar geleden: Woensdag, 1999, week 40

Nieuwe trainingspakken voor F-selectie R.K.A.V‭.‬

De jongste voetballertjes van de R.K.A.V. Volendam zijn sinds vorige week in fraaie nieuwe trainingspakken gestoken, die gesponsord zijn door Sportshop Pier en de Centrale Vishandel Volendam.


Sportcentrum Atlas introduceert nu ook de schermsport voor de jeugd in Edam-Volendam

Sportcentrum Atlas wil steeds nieuwe sporten introduceren in het in Edam-Volendam toch al rijkelijk gevulde aanbod op sportgebied. In de visie van de sportschool passen geen vechtsporten. Hoewel schermen ook een vechtsport is, kan deze aangeduid worden als een geciviliseerde aanvalssport. Schermen is een flitsende sport, waarbij het de bedoeling is te “raken zonder zelf geraakt te worden”. Maandag 27 september was er een informatiebijeenkomst in Sportcentrum Atlas aan de Gravelandstraat 66, en toen was de animo al boven verwachting. Tijdens de eerste training van afgelopen maandag waren zo’n 10 jongens aanwezig, terwijl er zich reeds 15 opgegeven hebben.

Viscentrum Piet Schilder‭ (‬Vik)verkoopt tijdelijk uit viswagen

Viscentrum Schilder aan de Zeestraat is tijdelijk gesloten. De bekende viszaak van Piet Schilder krijgt een volledige metamorfose. Het is voor de visverkoper en zijn medewerksters tijdelijk bedakken geblazen, want de verkoop zal voorlopig nog enkele weken vanuit een viswagen moeten gebeuren. Elf jaar geleden begon Piet Schilder (Vik) met zijn Viscentrum Schilder. De zaak was nodig aan een grondige verbouwing toe. Door Van den Hogen Bouwbedrijven BV wordt de zaak grondig vernieuwd. Maar als je gaat (ver)bouwen, moet je weer bouwen, is een bekend gezegde. Er kwamen natuurlijk extra dingen bij. Als alles volgens planning verloopt kan de geheel vernieuwde viszaak begin november weer geopend worden.

Hoofdopzichter van de Plantsoendienst‭, ‬Thames Bond‭ (‬de Kaan‭), ‬gaat na 35‭ ‬jaar in de VUT

Een drukbezochte receptie was er afgelopen woensdagmiddag in het Stadskantoor. Daar werd afscheid genomen van Thames Bond (de Kaan), die ruim 35 jaar bij de Plantsoendienst van de gemeente Edam-Volendam gewerkt heeft, waarvan de laatste jaren als hoofdopzichter, zodat hij leiding gaf aan 20 personen. Omdat Thames binnenkort 62 jaar oud wordt, kon hij van de VUT-regeling gebruik maken. Zelf had hij nog wel een paar jaar door willen gaan, maar hij vindt dat je op een gegeven moment plaats moet maken voor jonge krachten. En volgens Thames zijn er bij de gemeente genoeg jongere medewerkers met een gedegen opleiding, die zijn taak over kunnen nemen.


Jaap Binken neemt de voorzittershamer Victory‭ ‬‘55‭ ‬van Gerrit Kwakman over

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van tafeltennisvereniging “Victory ‘55” gaf Gerrit Kwakman te kennen zijn functie als voorzitter om gezondheidsredenen op te moeten geven. Vanaf de oprichting, in 1955, was Gerrit lid van de club, die hem zo na aan het hart ligt. Ruim 40 jaar maakte hij deel uit van het bestuur. Gelukkig heeft de vereniging in Jaap Binken een waardig opvolger gevonden. Sinds augustus heeft Jaap, die al 43 jaar lid is van Victory ‘55, de voorzittershamer overgenomen. Tijdens de jaarvergadering werd Gerrit Kwakman (Schemeravond) benoemd tot ere-voorzitter.

Actieweek bij Apco Volendam

Van 4 tot en met 8 oktober aanstaande zal er bij technische groothandel Apco een speciale promotieactie worden gevoerd. In de actieweek zal er iedere dag een andere aanbieding centraal staan. In Volendam kent iedereen Apco als leverencier van automaterialen, accessoires, gereedschappen en werkplaatsapparatuur. Slechts weinigen weten dat Apco ook een uitgebreid assortiment materialen voor de industrie levert.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *