Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Kerst- en wensboom Europaplein weer in aantocht

De achttien meter hoge kerstboom die vorig jaar werd opgetuigd op het Europaplein, krijgt straks een vervolg en moet een traditie gaan worden. De kerstboom werd toen omgetoverd tot een wensboom, met honderden (kerst)ballen waarin wensen waren opgeschreven door schoolkinderen. Deze winter gaat het iets anders. ,,Basisscholieren van nog aan te wijzen groepen kunnen bijvoorbeeld de wens doen dat ze een keer ergens met oma een ontbijtje willen nuttigen, of met opa willen lunchen.”

,,Of de wens voor een paar nieuwe schoenen met ons delen”, zegt Jan Zwarthoed namens het Toeristisch- en OndernemersPlatform  Edam-Volendam. ,,Enkele ballen worden dan uit de boom gehaald en die wens proberen we met onze ondernemers te realiseren.”

Voorheen verzorgde een groep vrijwilligers jaarlijks de prachtige kerstversiering op de dijk. Inmiddels zorgen de ornamenten aan de haven, in de Zeestraat en het Noordeinde voor sfeervolle verlichting. ,,En dat hopen we in de nabije toekomst uit te breiden, zodat die warme sfeer op meerdere plaatsen kan worden gevoeld”, zegt Jan Zwarthoed. 

Vorig jaar werden honderden ballen, met wensen van schoolkinderen, in de boom gehangen door vrijwilligers. ,,Daar zaten briefjes in met de wens dat ze hun overleden oma zo graag weer wilden zien, of dat iemand zich eenzaam voelde en zo graag een vriendje zou willen. Dat zijn heftige wensen om te lezen en dat leeft dus onder kinderen, maar dat konden we onmogelijk realiseren”, zegt Jan. Dat wordt nu anders ingestoken. Kinderen kunnen een wens voor zichzelf of voor een ander doen. ,,Als kinderen straks de kans hebben een wens op te schrijven, moeten daar de contactgegevens bij, om een en ander in gang te kunnen zetten.” Bedrijven die zich geroepen voelen de Kerstboom te adopteren, kunnen zich melden bij h.visser

@vvvedam-volendam.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *