Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Zeevangsloop: Een testloop met obstakels

De Zeevangsloop in Middelie is al jaren een geliefde testloop voor fanatieke hardlopers die zich voorbereiden op de populaire Dam tot Damloop. Ook dit jaar stonden er weer veel deelnemers aan de start, klaar om hun benen te testen voor het grotere werk. Deelnemers konden kiezen uit afstanden van 21, 15, 10 en 3 of 6 kilometer.

De start vond plaats bij het Dorpscafé op de Brink in Middelie, een ideale locatie voor diverse routes. Om 11:00 uur vertrokken de lopers van de 21 en 15 kilometer, gevolgd door de 10 kilometerlopers om 11:10 uur. Tien minuten later startte de jeugd voor hun 3 en 6 kilometer runs.

De Zeevangsloop staat ook bekend om zijn ‘obstakel’: de spoorwegovergang. De 21- en 15-kilometerlopers passeren het spoor twee keer, waarbij de slagbomen soms omlaag gaan. Dit gebeurde ook dit jaar na vijf kilometer, wat voor enkele lopers een korte vertraging veroorzaakte. Dit leverde echter wel uniek beeldmateriaal op voor de aanwezige fotograaf. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met een recordaantal deelnemers. Het weer werkte ook mee; het was warm, maar minder extreem dan in voorgaande edities.

De uitslagen zijn te vinden op www.gvhercules.nl/zeevangsloop/.

Fotogalerij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *