Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Partner content

Welk relatiegeschenk werkt en… welke niet?

Wil je als ondernemer graag relatiegeschenken inzetten om je contacten te bedanken voor de samenwerking of nieuwe klanten aantrekken? Dan is het belangrijk om te weten wat je moet geven om je doel te bereiken. Er is namelijk ontzettend veel keus als het gaat over relatiegeschenken, maar lang niet alles doet wat het moet doen. We zetten daarom de belangrijkste tips voor je op een rijtje zodat je een geschenk geeft dat doet wat het moet doen. Dit voorkomt dat je je geld over de balk gooit, daar zit niemand op te wachten.

Met kantoorartikelen schiet je altijd in de roos

Ook voor relatiegeschenken geldt dat eenvoud vaak het beste werkt. Dat geldt in het bijzonder voor kantoorartikelen. De verklaring hiervoor is simpel: de meeste mensen die je een relatiegeschenk geeft, werken op kantoor en dus kunnen ze je cadeau altijd goed gebruiken. Je hoeft daarbij niet alles uit de kast te halen. Je kunt bijvoorbeeld pennen bestellen. Pennen zijn altijd nuttig en je kunt er nooit te veel van hebben. Zorg er altijd voor dat je het logo van je bedrijf op de pen aanbrengt. Kijk eens op de site van een bekende aanbieder zoals bijvoorbeeld Maxilia. Je kunt bij Maxilia pennen bedrukken voor een zacht prijsje en in ruil daarvoor krijg je hoogwaardige pennen die lang meegaan. Hoe meer je hier bestelt, hoe lager de stukprijs uitvalt, dus hou je vooral niet in. Voor je bedrijf kun je nooit te veel reclame maken, dus bestel ruim en geef al je contacten zo’n mooie pen cadeau. 

Eten en drinken valt altijd goed in de smaak

Een ander succesnummer onder de relatiegeschenken is eten en drinken. Het voordeel van iets eetbaars, is dat het je niet in de weg staat. Sterker nog; iets lekkers zal meteen genuttigd worden. Een populair product is chocola. Er zijn maar weinig mensen te vinden die niet blij worden van chocola. Een ander voordeel van dit product is dat je het in allerlei soorten en maten kunt laten vervaardigen. Wil je een grote reep geven, of kies je voor een subtiel chocolaatje als tussendoortje? Vergeet niet om ook deze chocola te personaliseren. Je kunt het logo van je bedrijf op de chocola laten aanbrengen, maar je kunt er ook voor kiezen om de wikkel van je reep te bedrukken. Kijk ook even of je voor duurzame chocolade wilt gaan. Hiermee kun je aan je relaties laten zien dat je geeft om eerlijke handel. 

Technologische gadgets: leuk om te krijgen én om te geven

Relatiegeschenken die nuttig zijn, zijn niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven. Dat geldt zeker voor technologische gadgets. Deze maken het leven van de ontvanger makkelijker. Je kunt vele soorten technologische relatiegeschenken bij Maxilia vinden. Denk bijvoorbeeld aan een USB-stick. Opslag voor documenten, foto’s of muziek is altijd handig en een USB kun je eveneens bedrukken. Wat het ook altijd goed doet, zijn powerbanks. Niets is vervelender dan halverwege de dag met een lege batterij van je telefoon komen te zitten. Los dit probleem van je relatie op door een goede powerbank te geven, uiteraard nadat je deze voorzien hebt van je bedrijfslogo. Bekijk het aanbod van Maxilia even om te zien wat je hier allemaal kunt vinden. Vervolgens kun je doorgeven hoeveel je wilt hebben en wat je op deze producten wilt laten aanbrengen. Met een paar klikken op je muis is je bestelling een feit. Binnen een paar dagen heb je je producten al in huis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *