Partner content
De voordelen van tweedehands boeken kopen
Heb je studieboeken nodig of ben je een echte boekenwurm en kun je niet genoeg boeken voor je collectie aanschaffen? Het kopen van boeken kan erg duur zijn, zeker als je op zoek bent naar specifieke boeken. Gelukkig is er een oplossing. Je hoeft geen gloednieuwe boeken aan te schaffen, maar kunt ook tweedehands boeken kopen.
Tweedehands boeken kopen?
Tegenwoordig is alles enorm duur geworden. Toch hoeft dit je niet te weerhouden om je passie en hobby uit te oefenen. Als jij een echte leesfan bent en het liefst iedere week een nieuw boek aanschaft, kan dit in de papieren lopen. Maar niet als je tweedehands boeken koopt. Hoewel de boeken er niet altijd gloednieuw uitzien, zijn deze net zo goed te gebruiken als een gloednieuw boek. Het kan zijn dat de boeken wat ezelsoren of kleine beschadigingen bevatten, maar dit doet niets af aan het leesplezier en weegt bovendien niet op tegen de voordelen van het kopen van tweedehands boeken.
De voordelen van tweedehands boeken kopen
Een tweedehands boek is in de aanschaf een stuk goedkoper dan een nieuw boek. En dat terwijl de leeservaring gelijk is. Maar niet alleen om economische redenen kiezen steeds meer mensen ervoor om tweedehands boeken te kopen.
Tweedehands boeken zijn ook nog eens goed voor het milieu. Deze boeken krijgen een tweede leven. Zo hoeven er niet telkens weer nieuwe boeken gemaakt te worden en bespaar je op kostbare materialen en vervoer. Het kopen van tweedehands boeken is dus erg duurzaam.
Zelf boeken verkopen
Niet alleen is het mogelijk om tweedehands boeken te kopen, je kunt zelf je oude boeken ook verkopen. Veel boeken worden maar één of twee keer gebruikt en blijven vervolgens jarenlang ergens achterin de boekenkast liggen. Dat is zonde. Door ze te verkopen, kun je iemand anders er blij mee maken en worden de boeken nog gebruikt. Bovendien krijg jij zo weer een stuk meer ruimte in je boekenkast. Deze kun je weer vullen met andere (tweedehands) boeken.
Bovendien kun je nog wat geld verdienen door boeken te verkopen. Vooral studieboeken leveren erg veel op. Maar ook met gewone leesboeken kun je een aardig zakcentje verdienen.
Waar kun je tweedehands boeken kopen?
In veel boekenwinkels is het mogelijk om tweedehands boeken te kopen. Wel verschilt het aanbod per winkel. Vooral in de wat kleinere boekenwinkels zal het aanbod minder groot zijn en heb je niet zo veel keuze.
Bij Boekenbalie komen jaarlijks meer dan honderdduizend tweedehandse boeken binnen. Alleen dagelijks komen er dus al enorm veel boeken binnen. Dankzij het enorme aanbod, zit er altijd wel een boek tussen dat bij jou past. Ook is dit de ideale plek als je op zoek bent naar studieboeken. Studieboeken zijn erg specifiek en je moet er zeker van zijn dat je een studieboek vindt dat geldig is voor je opleiding. Aangezien er vele verschillende studies in Nederland zijn, is het geen garantie dat jouw studieboek erbij zit, maar de kans zeer aanwezig. Op deze manier kun je enorm veel geld besparen – aangezien er aan studieboeken vaak een hoog prijskaartje zit.