Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Zaterdag-1 alleen koploper in Derde Divisie

Na de memorabele winst van vorige week tegen en bij IJsselmeervogels was het de vraag hoe de Zaterdag-1 van RKAV Volendam de wedstrijd tegen een topteam als Rijnvogels zou oppakken. Nou.. met weer een overwinning: 3-1. En zo staat de ploeg van trainer Berry Smit nu alleen aan kop in de derde divisie

n

Door Klaas Smit

Al in de tiende minuut was het Eric Veerman die een aanval opzette en via Nick Runderkamp kwam de bal bij Patrick Plugboer, die terug kopte en uiteindelijk gaf dezelfde Eric Veerman het laatste zetje voor 1-0. Even later stelde Roy Tol Patrick Plugboer in staat de 2-0 te scoren.
Volendam kreeg nog flink wat kansen en op het half uur wist ook topscorer Jim Beers het netje weer te vinden en zo was het bij rust 3-0.
In de tweede helft moest Volendam na tien minuten met een man minder verder; Lex Veerman kreeg zijn tweede gele kaart. Rijnvogels zette Volendam onder druk. Een terecht gegeven strafschop werd benut door de gasten, die er nog een schepje bovenop deden, zonder echt gevaarlijk te worden. De achterhoede van Volendam was zeer volwassen. Man of The Match Daan Steur toonde zich onder meer een geweldenaar. Door het gelijkspel tussen IJsselmeervogels en Genemuiden, alsmede dat van Harkemase Boys, staat Volendam nu alleen aan kop.