Vandaag geopend: 08.00 - 18:15

Handballers aan kop na zege op Lions

Op indrukwekkende wijze hebben de handbalmannen van HV KRAS/Volendam de koppositie ingenomen in de BeNe League. Dinsdagavond werd Lions in De Opperdam als lijstaanvoerder onttroond en met een 39-30 nederlaag richting Limburg gestuurd.

Er leefden duidelijk revanchegevoelens bij de thuisclub. De ploeg van trainer Geert Hinskens verloor dit voorjaar de finale om de landstitel van Lions en recentelijk werd ook de finale om de Super Cup verloren, terwijl Volendam een royale voorsprong had. Dat laatste gebeurde dinsdagavond ook. De thuisploeg speelde met een hoge intentie en uitstekende teamdiscipline, verdedigend en aanvallend.
En nam wederom gaandeweg meer afstand van de bezoekers. Van 5-2 ging het naar 10-5. Bij rust was het 18-12. Telkens als Lions, dat zonder voormalig Volendam-speler Jasper Adams aantrad, daarna tegenscoorde, dan had Volendam weer een antwoord in de vorm van een doelpunt. Op een gegeven moment groeide de marge zelfs tot dertien: 35-22. Geert Hinskens gunde de jonge Volendamse tiener Mirdyn Tol ook speeltijd tussen de palen. Het aanwezige publiek deelde vanaf de tribunes vreugdevol mee in de succesavond.